Dienstverlening


Index Capital is een onafhankelijke vermogensbeheerder. Met plezier informeren wij u hierna over welke vormen van vermogensbeheer wij aanbieden en geven wij u inzicht in onze werkwijze en tarieven. Vragen? Opmerkingen? We vernemen ze graag.

Vermogensbeheer

Financiële ontzorging

Vermogensbeheer betekent voor u rust, gemak en de zekerheid dat de specialisten van Index Capital toezien op uw vermogen. U kunt letterlijk achterover leunen in de zekerheid dat Index Capital uw vermogen zorgvuldig en als een rentmeester beheert. Binnen duidelijke afspraken die we van tevoren hierover maken. Mét alle mogelijkheid tot overleg op elk moment van de dag of van de week. Financieel ontzorgen noemen we dat.

Duurzaam vermogensbeheer

Oog voor mens en milieu

Veel cliënten kiezen voor ‘gewoon’ indexbeleggen: goede, gespreide beleggingsportefeuilles tegen lage kosten. Een aantal cliënten hecht daarnaast tevens waarde aan het begrip duurzaamheid. En zij willen graag dat hier bij de inrichting van de beleggingen rekening mee wordt gehouden. Index Capital is één van de weinige vermogensbeheerders in Nederland die duurzaam indexbeleggen aanbiedt. Duurzaam indexbeleggen is te vergelijken met ‘gewoon’ indexbeleggen, maar de selectie van de beleggingen is erop gericht om alleen die trackers te selecteren waarvan de onderliggende bedrijven een bijdrage leveren aan het welzijn van mens en aarde. Geïnteresseerd in duurzaam indexbeleggen? Neem dan gerust contact op voor een vrijblijvende kennismaking.

Werkwijze

Een concreet stappenplan

U overweegt uw vermogen via indexbeleggen te laten groeien? Graag natuurlijk! Maar voor het zover is, zijn er drie stappen te zetten.

Stap 1: inventariseren

De eerste stap is inventariseren hoe uw vermogen en inkomen is opgebouwd, wat u ermee wilt en wat uw mogelijkheden zijn. Wat heeft u nodig als oudedagsvoorziening, wat is ‘over’? Wat zijn dromen waarvan u per se wilt dat ze uitkomen, welke wensen zouden ‘mooi’ zijn om in vervulling te zien gaan? En welke risico's kunt en wilt u nemen? Wij helpen u om deze inventarisatie gemakkelijk te doorlopen. Dit kunt u zelf doen op een moment en locatie dat het u past. Of we doen het samen in een persoonlijk gesprek. Uw wens is leidend.

Stap 2: analyseren en keuzes maken

Beleggen is en blijft het maken van keuzes: welke portefeuille past op dit moment bij uw inkomen, vermogen en doelstellingen? Hoe zit dat in de komende jaren? Index Capital helpt u graag deze vragen te beantwoorden. We maken daarbij gebruik van geavanceerde software die uw financiële situatie helder in beeld brengt. De verschillende scenario’s die dit onderzoek oplevert, presenteren we u in begrijpelijke taal en met duidelijke grafieken. Het resultaat is een beleggingsvoorstel op maat op basis waarvan u gefundeerde beslissingen kunt nemen.

Stap 3: beleggingen inrichten

Vervolgens kiezen wij voor - het zal u niet verbazen - indexbeleggen als dè manier om uw beleggingen in te richten. En natuurlijk informeren wij u vanaf dat moment uitgebreid over de ontwikkeling van uw vermogen.

En dan verder…

Beleggen is een doorlopend en dynamisch proces. Elk jaar bekijken we of u met de gemaakte keuzes nog ‘op koers ligt’ voor de doelen die we bij stap 1 geformuleerd hebben. We bespreken ook met u of uw financiële of persoonlijke situatie inmiddels veranderd is, waardoor u eventueel uw wensen en doelstellingen wilt bijstellen. Voor de zorgvuldigheid doorlopen we daarom de drie stappen opnieuw. Elk jaar weer. 

Meer weten?

Wilt u meer weten over onze werkwijze? Neem contact op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Tarieven en TCO

Uw investering

Onze tarieven voor vermogensbeheer behoren tot de allerscherpste in Nederland. Ze zijn gebaseerd op een vast percentage over het vermogen dat u ons toevertrouwt.

U kunt kiezen voor twee verschillende opties:

  • optie 1: 0,60% fee per jaar (excl. btw) + (transactie)kosten Binck Bank

  • optie 2: 0,75% fee per jaar (excl. btw) all-in


Opmerkingen:
  • de fee geldt over het toevertrouwde vermogen
  • u betaalt tevens € 10 per maand als bijdrage in de toezichtkosten AFM/DNB
  • de fee geldt bij een toevertrouwd vermogen van € 250.000 tot € 5.000.000, daarboven gelden maatwerktarieven
  • de fee bij een zogenaamde Vrijgestelde Beleggingsinstelling (VBI) ligt 0,05% hoger, maar is volledig btw vrij

Voor de meest relevante transactietarieven en bewaarloon (let op: alléén van toepassing bij optie 1): zie transactiekosten Index Capital.

TCO van onze dienstverlening

Index Capital is voorloper op het gebied van Total Cost of Ownership. Dit begrip staat voor het volledig inzichtelijk maken van alle beleggingskosten. Gewoon eerlijk zijn over de kosten die een klant betaalt. Het klinkt zo vanzelfsprekend, maar in de financiële wereld is dit helaas niet het geval. Index Capital is er trots op dat we sinds dag één van ons bestaan volledig transparant zijn over de kosten van onze dienstverlening. 

Via onderstaande button kunt u de totale kosten per beleggingsprofiel berekenen wanneer u in vermogensbeheer belegt bij Index Capital. Vergelijking met andere vermogensbeheerders en banken leert dat de kosten voor vermogensbeheer bij Index Capital fors lager liggen dan gebruikelijk is in onze sector. Dat betekent voor u als belegger meer rendement. Immers, kosten en rendement hangen direct met elkaar samen!

 


Contact

Natuurlijk vinden we het fijn om een keer vrijblijvend met u in gesprek te gaan. Neemt u daarom gerust contact met ons op. Dat mag overdag, maar vanzelfsprekend ook 's avonds of in het weekend (en nee, dat is echt geen enkel probleem). Index Capital werkt landelijk en er is altijd een vestiging bij u in de buurt waar we u kunnen ontvangen. De informatie over onze vestigingen treft u onderaan deze pagina aan. U bent zeer welkom!
Neem direct contact op

contact_met_index_capital

Hans Dubbeldam
06 - 28 33 21 90
hans@indexcapital.nl

of stuur een bericht

Contactgegevens

contact_met_index_capital

Index Capital Vermogensbeheer
Marksingel 2f
4811 NV Breda
076-7676555
info@indexcapital.nl
Vestigingen

Foto locatie Breda Breda
(hoofdkantoor)
Marksingel 2f
4811 NV Breda
Route in Google Maps
Foto locatie Amsterdam Amsterdam
(bezoekadres)
Olympisch Stadion 24-28
1076 DE Amsterdam
Route in Google Maps
Foto locatie Utrecht Utrecht
(bezoekadres)
Oreliuslaan 850
3528 BB Utrecht
Route in Google Maps
Foto locatie Hilversum Hilversum
(bezoekadres)
Koninginneweg 11
1217 KP Hilversum
Route in Google Maps
Foto locatie Maastricht Maastricht
(bezoekadres)
Wim Duisenbergplants. 31
6221 SE Maastricht
Route in Google Maps