Index Capital
Index Capital
Index Capital

Index Capital in de samenleving

De cliënt op de eerste plaats

Index Capital staat midden in de samenleving. We maken er als onderneming deel van uit en met die rol gaan we bewust om. Tot onze spijt is onze branche de afgelopen jaren geregeld in diskrediet gekomen doordat financiële instellingen zichzelf op de eerste plaats zetten. Het ontstaan van Index Capital heeft daar rechtstreeks mee te maken. De cliënt terug op de eerste plaats – dat is waar we voor staan. En dat is in onze ogen ook maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO).

MVO: transparant zijn

Bij MVO hoort, vinden wij, een transparant businessmodel. Dat heeft Index Capital. Alle beslissingen die we nemen, zijn gebaseerd op het belang van onze cliënten. We verdienen er niet meer of minder door. Ook dat maakt dat u zeker weet dat u bij Index Capital op de eerste plaats komt.

Haalbare MVO-stappen

Onze maatschappelijke verantwoordelijkheid nemen we ook door ons te verbinden aan een jaarlijks wisselend goed doel. Tot slot: MVO zien wij als een proces en niet als eindbestemming. Index Capital blijft zoeken naar haalbare stappen om onze maatschappelijke verantwoordelijkheid vorm te geven.

Duurzaam indexbeleggen 

Goed om te weten: Index Capital is één van de weinige vermogensbeheerders die duurzaam indexbeleggen aanbiedt. Duurzaam beleggen is te vergelijken met ‘gewoon beleggen’, maar de selectie van de indexbeleggingen is erop gericht om alleen die trackers te selecteren waarvan de onderliggende bedrijven een bijdrage leveren aan milieu en mens. Geïnteresseerd in duurzaam indexbeleggen? Neem dan gerust contact op!

© 2015 Index Capital NV