Index Capital
Index Capital
Index Capital

Wat is het?

Met indexbeleggen belegt u via trackers (ook wel exchange traded funds of ETF’s genoemd). Een tracker is een ’gewoon’ beleggingsfonds, waarbij u belegt in een mandje aandelen, obligaties, vastgoed of grondstoffen. Doelstelling van de tracker is zo nauwkeurig mogelijk een bepaalde index te volgen.

De voordelen van indexbeleggen

Indexbeleggen heeft veel voordelen:

  • lage kosten
  • uitstekende spreiding
  • dagelijks verhandelbaar
  • minder risico
  • hoger rendement.

Trackers en uw portefeuille

Met trackers bouwt u tegen zeer lage kosten een breed gespreide beleggingsportefeuille van 12.000 tot 14.000 verschillende bedrijven en obligaties op. Trackers zijn transparant omdat je precies weet waarin belegd wordt. Daarnaast zijn ze dagelijks verhandelbaar. En als u wilt, richten we uw beleggingsportefeuille zo in dat die naadloos aansluit bij uw behoefte aan contante inkomsten. Bijvoorbeeld met trackers die specifiek gericht zijn op het uitkeren van dividend.

Indexbeleggen: meer rendement, minder risico

Bij indexbeleggen bespaart u fors op kosten. Allerlei onnodige kosten en marges (goed voor uw bank, niet voor u) komen te vervallen. Mede daardoor is het rendement van indexbeleggen hoger dan bij actief beleggen. Daarnaast biedt indexbeleggen de best denkbare spreiding van uw beleggingen. Dit vermindert het risico in uw beleggingsportefeuille. Ook ontloopt u de risico’s die actieve beleggers (moeten) nemen om te proberen het – heel af en toe :) – beter te doen dan de index.

Samen komen we tot prima keuzes

Beleggen is en blijft het maken van keuzes: in welke beleggingscategorieën gaat u beleggen? Welke risico’s kunt u en wilt u nemen? Welke portefeuille past op dit moment bij uw inkomen, vermogen en doelstellingen? Hoe zit dat in de komende jaren? Index Capital helpt u graag deze vragen te beantwoorden, zodat u gefundeerd besluiten kunt nemen. Vervolgens kiezen wij voor indexbeleggen als de manier om uw beleggingen in te richten. Indexbeleggen wordt ook wel passief beleggen genoemd. Maar hoewel het passief heet, is het dat zeker niet. Een passende beleggingsportefeuille met trackers opbouwen en onderhouden vraagt kennis en aandacht. Er zijn duizenden trackers, die verschillen in risico’s, kosten en onderliggende waarde en dat aantal groeit nog dagelijks. Er worden producten mee gebouwd die ondoorzichtig en daardoor risicovol zijn. Wij fungeren hierbij als uw actieve en alerte poortwachter.

Het Index Capital Selectieproces ©: indexbeleggen is een specialisme

Ook banken bieden u tegenwoordig schoorvoetend trackers aan, als één van de vele smaken die ze op de plank hebben liggen. In onze optiek is indexbeleggen echter een specialisme. Het is zogezegd onze kernactiviteit. We scannen voortdurend de markt en selecteren uit het forse aanbod steeds die trackers met de laagste kosten, de beste spreiding en de minste risico’s. Het Index Capital Selectieproces © bevat maar liefst ca. 50 variabelen op basis waarvan wij een aantal excellente trackers voor u selecteren. Anders gezegd: Index Capital scheidt voor u het kaf van het koren.

Meer weten?

Indexbeleggen geeft in meer dan 80 tot 85 procent van de gevallen een beter rendement dan andere vormen van beleggen. Lees meer over de wetenschappelijke onderbouwing van deze claim.

Wat is indexbeleggen

Door middel van deze korte video laten wij u de toegevoegde waarde van indexbeleggen zien.

© 2015 Index Capital NV