Index Capital
Index Capital
Index Capital

Onafhankelijk qua eigendom

Index Capital heeft een vijftal aandeelhouders. Allereerst zijn dat de drie persoonlijke holdings van de oprichters Hans Dubbeldam, Remco Mattijssen en Rob Israël. Zij hebben samen de meerderheid van de aandelen in Index Capital NV.

Direct na oprichting zijn er een tweetal vermogende families als aandeelhouder toegetreden. Deze families hebben via hun persoonlijke holding een minderheid van de aandelen. Voor hen is Index Capital een lange termijn belegging. Zij geloven in de toegevoegde waarde van een uitstekende dienstverlening in combinatie met de voordelen van no-nonsense beleggen. De externe financiële betrokkenheid van de families betekende voor Index Capital direct een zeer solide basis voor de lange termijn en de mogelijkheid om in alle rust uit te groeien tot een middelgrote vermogensbeheerder in Nederland.

Omdat de meerderheid van de aandelen in handen is van de oprichters, is de onafhankelijkheid van Index Capital gewaarborgd. Onafhankelijk zijn we en blijven we.

Onafhankelijk qua zeggenschap

De zeggenschap binnen Index Capital ligt volledig bij de drie oprichters c.q. bestuurders van Index Capital, te weten Hans Dubbeldam, Remco Mattijssen en Rob Israël (ieder via hun persoonlijke holding). Ook voor wat betreft de zeggenschap in Index Capital is er dus sprake van volledige onafhankelijkheid.

© 2015 Index Capital NV